Wie ben ik?

Yvonne Koopman
Yvonne Koopman

Mijn naam is Yvonne Koopman. Ik ben opgegroeid en heb Nederlands gestu­deerd in hartje Amsterdam. “Dan heb je altijd wel je woordje klaar”, kreeg ik te horen van mensen buiten de stad. En daar hadden en hebben ze eigenlijk wel gelijk in.

Werk

Na ruim zestien jaar als redacteur bij het weekblad Katholiek Nieuwsblad te hebben gewerkt, heb ik als freelance journalist mijn expertise op het gebied van het katholieke geloof en de katholieke Kerk naar veel meer terreinen kunnen uitbreiden. Naast het schrijven van artikelen en houden van interviews, verzorg ik radioprogram­ma’s, schrijf ik brochures en word ik gevraagd voor workshops, lezingen en trainingen.

Gezin

Samen met mijn man en twee kinderen wonen we alweer heel wat jaar in de Bomme­ler­waard, net buiten Zaltbommel. Het bezig zijn als ouder en opvoeder geeft mij, naast het werkzaam zijn als journalist, elke dag nieuwe inzichten en inspiratie. Beide zet ik in bij het uitvoeren van de opdrachten die ik van klanten krijg. Mijn teksten en ander werk zijn zodoende doorleefd en sluiten aan bij het echte leven.

“When it comes to life, the critical thing is whether you take things for granted or take them with gratitude.”

citaat Gilbert K. Chesterton